Ukategorisert

Adventstid – Julebok nr. 3 «Vinterens söta»

Så er vi kommet til 3. søndag i advent. I dag vil jeg gjerne trekke frem noen av mine favoritter, som jeg også har skrevet om før på denne bloggen: søstrene Lisa Eisenman Frisk og Monika Eisenman. De har skrevet mange flotte kokebøker og her finner du noen av deres oppskrifter på köket.se 

20191215_125734.jpg

Jeg har ikke hatt tid til å teste ut flere oppskrifter denne uka, men en av oppskriftene jeg har brukt flere ganger er en nydelig trøffel med hvit sjokolade og tyttebær.

Til ca 25 kuler trenger du:

250 gram hvit sjokolade

3/4 dl fløte

1/2 ts kanel

1 dl fryste tyttebær

melis

ca 300 gram hvit sjokolade til dypping

Hakk sjokoladen, legg den i en skål sammen med fløten, varm over vannbad til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl litt i romtemperatur. Bland deretter i kanelen og de fryste tyttebærene. Ha trøffelblandingen i kjøleskapet til den har stivnet. Bruk en teskje og ha en klikk av blandingen over i et fat der du har melis, rull så til en kule. Melisen gjør at trøffelen er lettere å forme og at sjokoladen ikke fester seg til hendene. Legg kulene på et fat/plate med bakepapir. La trøffelkulene stå kaldt en time. Så er du klar for å dyppe kulene i hvit sjokolade. Hakk den andre mengden med hvit sjokolade og smelt ca halvparten over vannbadet, ta av fra varmen og ha så resten av sjokoladen oppi sammen med den smeltede og rør rundt til alt har smeltet. Dette gjør man for at sjokoladen ikke skal bli for varm. Dypp så hver kule, la overflødig sjokolade renne av og sett kulen på et fat med bakepapir for å stivne. Oppbevar kaldt.

20191215_130945.jpg

 

Ellers finner man mange gode konfekter, kake, drikker og desserter. En av dem skal jeg få testa ut snart; Sticky toffee pudding, det har jeg har smakt en gang på Restauranten Indie her i Tromsø – det er så godt!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s