Sokker · Strikking

Januar 2019 – og det vanskelige valget

Når man har et hav av bøker å velge mellom, så er det ikke enkelt å plukke ut en. Så da må man plukke flere! Jeg valgte meg «Sticka varmt och mönstrat» av Erika Åberg. Den har akkurat kommet på norsk, men jeg har den svenske utgaven. Erika har også gitt ut «Sticka sjalar, halsdukar och lite till». Sammen med Eva Trotzig har hun gitt ut boka «Varmt & stickat». Jeg fant fram alle disse bøkene og kom fram til at det var naturlig å finne fram også de bøkene Eva Trotzig har skrevet alene. Jeg endte opp med å velge meg 6 bøker i januar.

img_0272

Det sier seg selv at man ikke kan klare å strikke noe fra hver av bøkene i løpet av en måned. Jeg har så langt strikket disse sokkene:

img_0288

Det er Eva Trotzig som står som designer på disse sokkene. Du finner oppskriften både i boka «Stickning. Tradition och kultur» fra 1980 og «Varmt och stickat» fra 2013. Mønsteret var enkelt å strikke og jeg liker det veldig godt, men jeg tror kanskje det kommer bedre fram i garn som ikke er superwashbehandlet. Jeg strikket i Nalle fra Novita og brukte pinner 3 mm.

I bøkene er det en fin blanding av oppskrift på store og små prosjekter. Det er absolutt noe for enhver smak! Jeg har lyst å strikke «Stormtröjan» fra Erika Åbergs siste bok.  Det kan skje, følg med!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s