Ukategorisert

Mars er her

Da jeg planla denne bloggen, hadde jeg nok mest i tankene at jeg skulle bruke de gamle bøkene jeg har kjøpt fra antikvariat rundt om i Norden. Men plutselig kommer det en klassiker i ny drakt min vei og da bare måtte jeg fordype meg i den. Det er virkelig en skatt! Jeg kan ikke få fullrost Font forlag nok for at de har gitt Wenche Roald oppdraget med å lage nye modeller av Annichen Sibbern Bøhns samlinger av strikkediagrammer.

img_1045

Wenche Roald er en erfaren og dyktig designer. Hun er en del av Vottelauget og har gitt ut mange fine vottemønstre. Også via Ravelry selger hun mange av sine mønstre. Mønstrene i boken er til både barn og voksne. Votter, sokker, gensere, kofter mm. Det er brukt garn fra Hillesvåg ullvarefabrikk.

Bak i boken ligger opptrykk av Annichen Sibbern Bøhn si bok. Den kom opprinnelig i 1929, men er også gitt ut seinere. Boka kan leses i bokhylla.no

Terri Shea ga ut en amerikansk utgave i 2011. Her i Norge måtte vi vente ennå 8 år før vi kunne få den på nytt på norsk.

img_1004

Jeg måtte jo prøve ut et av Wenche Roalds mønster. Jeg trengte et par sokker og valgte meg Kongrosokker. Jeg hadde ikke anbefalt garn, men brukte Nalle fra Novita. Det fungerte fint og resultatet kan du se her:

img_1010

Ofte når jeg strikker sokker etter andres oppskrift, velger jeg å strikke min egen hæl og felle til tå etter egen metode. Denne gangen gjorde jeg ikke det. Jeg ble anbefalt å følge Wenche Roalds mønster og det er jeg glad jeg gjorde. Virkelig godt mønster og sokkene sitter som støpt! Jeg kommer garantert til å strikke flere av modellene i boken. Og kanskje dikte egne mønstre, hvem vet? I boken oppfordres det til å gå egne veier og bruke diagrammene til egne prosjekt.

I podcasten til Nørdic knitting har de sett nærmere på boken og du kan høre om det i bloggen deres.

 

Har du ikke boken? Skaff deg den, den bør finnes i ethvert kreativt hjem!

 

Happy knitting!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s